Element Hout

Bij het element hout (lever/galblaas), zijn er tal van bewegingen die op deze organen werken.

Lever

De lever analyseert en zuivert bloed dat door de milt wordt aangemaakt. De lever bouwt weerstand op tegen ziekte en houdt de lichamelijke energie op peil en zorgt voor de afbraak van schadelijke stoffen.

De lever maakt tevens cholesterol aan. De kwaliteit van de lever bepaalt daarom ook de kwaliteit van cholesterol. De lever slaat tevens bloed op en geeft dat met behulp van het hart weer af. Een verstoorde leverenergie kan het bloed te lang vasthouden. Het bloed wordt dan donker van kleur.

Een verstoorde lever leidt ook tot ongeduld, drift en woede. Te lang slapen en vermoeidheid schaden ook de leverenergie. Voorts is de lever verbonden met pezen (en spieren omdat het hart het opgeslagen bloed in de lever rond moet pompen) en ogen. De lever is belangrijk voor de spijsvertering. De lever speelt een crusciale rol en is een grote verdeler en regelaar.

Galblaas

De galblaas verdeelt de voedingsstoffen. Dit orgaan brengt energie door het hele lichaam in evenwicht met steun van hormonen, gal, speeksel, maagzuur, insuline in de ingewanden.

De galblaas werkt samen met de lever die ook gal aanmaakt voor de galblaas. Als de leverenergie is verstoord is dit ook schadelijk voor de galblaas.