Buitenlessen in de zomer

Tai Chi Tao Buiten

Tai Chi is een oosterse bewegingsleer dat betekent dat het vanuit China door velen naar het westen is gehaald. Uiteraard zie je de beoefening in onder andere China nog steeds regelmatig en omdat ze het daar buiten beoefenen met elkaar of individueel is het en blijft het ook zichtbaar. Buiten oefenen is gemakkelijk je hoeft er niets bijzonders voor te doen maar het zorgt er ook voor dat ondanks de afleidingen van mensen en verkeer je steeds meer leert om bij jezelf te blijven en je te focussen op dat geen waar jij op dit moment mee bezig bent. Mocht je belangstelling hebben of zelf een leuke locatie weten voor jou en dit samen met familie/vrienden te doen, laat mij dit weten!

Jannie Mulder

info@taichitaostichtsevecht.nl.

06 54 93 77 23

In het park Reigerskamp Maarssen

 

 

In de maanden mei, juni, juli,augustus, september geef ik weer buitenlessen Tai Chi Tao in het park Reigerskamp. De les zal wekelijk op de dinsdagavond zijn rond 19.00 uur.

Kom gerust langs en maak kennis met ons.

Het Park Reigerskamp is een prachtig park in een wijk in Maarssenbroek.

https://www.wijkparkmaarssenbroek.nl/over-het-wijkpark/

 

 

 

 

 

Sloterplas Amsterdam ter hoogte van Ruimzicht

In de maanden mei, juni, juli, augustus, september zal er op de dinsdagochtend 09.30 uur ook een Tai Chi les zijn aan de Sloterplas.

https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/parken/sloterpark/

 

Majellapark te Utrecht

In de maanden mei, juni, juli, augustus, september zal er op de zondagochtend (tussen 10.30 uur en 12.00 uur tijden kunnen wijzigen naarmate de temperatuur hoger wordt)ook een Tai Chi les in het Majellapark zijn.

Het Majellapark is een openbaar park in de wijk West van de Nederlandse stad Utrecht. Het is tevens naam van een buurtje als deel van Nieuw Engeland, Thomas à Kempisplantsoen en omgeving. Langs meerdere zijden van het park loopt een straat onder dezelfde noemer, aan de zuidzijde ligt de Vleutenseweg.

Het park is in 1934/1935 aangelegd naar het ontwerp van de gemeentelijke plantsoenmeester Krijn Perk Vlaanderen.[1] Straat en/of park werden rond die tijd ook wel St. Majellapark genoemd. Ze zijn aangelegd op de locatie van het voormalige huis Jaffa. Het park en de straat zijn geheten naar Gerardus Majella, een 18e-eeuwse Italiaan die is heilig verklaard. De nabijgelegen kerk kent een soortgelijke geschiedenis.

Waar de oudere Utrechtse parken werden opgezet als landschapspark, werd voor het Majellapark voor een andere opzet gekozen. Niet meer aanwezig is de in 1938 aangelegde waterbassin met een fonteinkunstwerk in de vorm van een dansend meisje gemaakt door Suzanne Nicolas-Nijs. In 1958 kwam er een grote speelvijver in het park.

De bebouwing in het Majellapark als straat dateert uit de jaren 1930 en de jaren 1950 met onder meer eengezinswoningen in laagbouw en kleine flats.